Wortelkanaalbehandeling Rotterdam

De ervaren tandartsen en endodontologen van Tandartspraktijk PureDent in Rotterdam zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling. De behandeling is nodig wanneer uw wortelkanaal is ontstoken, door bijvoorbeeld een lekkende vulling of gaatjes. Om te voorkomen dat uw tand of kies verder beschadigt, voeren we een wortelkanaalbehandeling uit. Bij PureDent geniet u van de volgende voordelen:

  • Vrijwel pijnloze behandeling
  • Unieke praktijk net buiten het centrum van Rotterdam
  • Gespecialiseerd in rustige behandelingen voor angstige patiënten
  • Tandartsen met jarenlange ervaring

Heeft u een pijnlijk gebit en wilt u samen met onze specialisten kijken naar een gepaste behandeling? Maak dan een afspraak via de onderstaande button. Onze tandartsen beoordelen de conditie van uw gebit graag.

Direct een afspraak maken

Wortelkanaalontsteking

Een wortelkanaalontsteking ontstaat wanneer het tandweefsel in de wortel van uw tand of kies geïnfecteerd raakt. In dit kanaal lopen levende bloedvaten en zenuwen. Als die levende delen – ook wel pulpa genoemd – ontstoken zijn, kan dat erg vervelend of zelfs zeer pijnlijk zijn. Om te voorkomen dat de ontsteking erger wordt of bacteriën zich diep in het wortelkanaal vestigen, voeren we een wortelkanaalbehandeling uit in onze praktijk in Rotterdam.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer u een ontsteking in uw tand of kies heeft. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een gaatje, een rotte tand of een lekkende vulling. Ook als u een harde klap op uw gebit heeft gehad, kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. Tijdens de behandeling verwijdert de tandarts de aangetaste zenuw en de ontsteking, waardoor u geen pijn en problemen meer ervaart.

Endodontologische behandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een endodontische behandeling. Dat wil zeggen dat een endodontoloog de behandeling uitvoert. Een endodontoloog is een tandarts met een specialisatie in wortelkanaalbehandelingen. Ontstoken tandweefsel dient zo spoedig mogelijk behandeld te worden, om onomkeerbare gevolgen te voorkomen en uw eigen gebit te behouden. Om te beoordelen of u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft maakt u een afspraak bij PureDent Rotterdam.

De behandeling van het wortelkanaal

Om u een idee te geven van wat u kunt verwachten van een wortelkanaalbehandeling bij PureDent, vertellen we u stapsgewijs hoe we te werk gaan:

  1. Tijdens uw eerste afspraak maakt de tandarts een röntgenfoto van uw gebit om het ontstoken tandweefsel te identificeren. Op basis van de röntgenfoto en de bevindingen van de tandarts stellen we een behandelplan op. Ook geven we u een prijsindicatie van de wortelkanaalbehandeling.
  2. Leeft uw tandweefsel nog (deels)? Dan voeren we de behandeling uit onder plaatselijke verdoving. Wanneer het weefsel niet meer leeft, is een verdoving niet nodig.
  3. De tandarts boort een gaatje in uw tand of kies, zodat het wortelkanaal en tandweefsel bereikbaar zijn en verwijderd kunnen worden.
  4. Na het verwijderen van de ontsteking maken we het wortelkanaal schoon door middel van een klein vijltje en een spoeling van een desinfecterende oplossing.
  5. De tandarts controleert met een microscoop of het wortelkanaal goed gereinigd is.
  6. Als alles in orde is, vullen we het wortelkanaal of plaatsen we een vulling.

Op zoek naar een professionele en ervaren tandarts voor een wortelkanaalbehandeling in Rotterdam? Neem telefonischof via e-mail contact op met PureDent of gebruik de onderstaande button om direct een afspraak te maken.

Direct een afspraak maken

seperator

Veelgestelde vragen over een wortelkanaalbehandeling

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over een wortelkanaalbehandeling. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

 

Hoe lang duurt een wortelkanaalbehandeling?

Het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Dit is echter wel afhankelijk van de huidige staat van uw tand of kies en het aantal te behandelen tanden of kiezen.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Nee, een wortelkanaalbehandeling doet geen pijn. Indien er nog levend tandweefsel in de tand zit, krijgt u een verdoving waardoor u niks voelt. Als het weefsel al dood is, zitten er geen levende zenuwen meer in waardoor u geen pijn ervaart.

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

De kosten van een wortelkanaalbehandeling zijn afhankelijk van de specifieke behandeling. Het aantal te behandelen tanden of kiezen en de huidige staat ervan spelen bijvoorbeeld mee in de hoogte van de kosten.

Wordt een wortelkanaalbehandeling vergoed?

Om zeker te weten of u de wortelkanaalbehandeling vergoed krijgt, adviseren we om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen heeft u een (aanvullende) tandartsverzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Hoe voorkom ik een wortelkanaalontsteking?

U voorkomt een wortelkanaalontsteking door goed voor uw mondhygiëne te zorgen. Tweemaal daags poetsen en een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts voor een periodieke controle dragen bij aan een gezond gebit en aan het voorkomen van ontstekingen.


seperator

Wortelkanaalbehandeling bij de angsttandarts

Bij PureDent in Rotterdam kunt u ook terecht voor een wortelkanaalbehandeling bij de angsttandarts. We zijn gespecialiseerd in het geven van rustige en persoonlijke behandelingen, waarbij uw gemak en gemoedstoestand onze prioriteiten zijn. We nemen graag de tijd om de behandeling duidelijk aan u uit te leggen en pauzes te nemen waar nodig. Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken, is het mogelijk om hem uit te breiden met aromatherapie en een massage. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Direct een afspraak maken

Wortelkanaalbehandeling bij PureDent in Rotterdam

Voor een professionele, kundige en pijnloze wortelkanaalbehandeling in Rotterdam maakt u een afspraak bij Tandartspraktijk PureDent. Inschrijven is mogelijk via e-mail, telefoon of WhatsApp. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak in te plannen. Heeft u een spoedgeval? Bel dan direct naar 010 466 01 61 om zo snel mogelijk geholpen te worden.

Contactgegevens

Stadhoudersweg 4B
3039CA Rotterdam

Telefoon: 010 – 466 01 61
WhatsApp: 06 23 48 93 71
E-mail: info@puredent.nl

Openingstijden

Maandag: 12:30-18:30 uur
Dinsdag: 07:30-13:30 uur
Woensdag: 12:30-18:30 uur
Donderdag: 07:30-13:30 uur
Vrijdag: GESLOTEN
Zaterdag: GESLOTEN
Zondag: GESLOTEN