Periodieke controle


Bij tandartspraktijk PureDent in Rotterdam staat alles in het teken van het mooi en gezond houden van uw gebit. Ons advies is dan ook om halfjaarlijks een afspraak te maken voor een periodieke controle. Bij deze gebitscontrole brengt de tandarts uw gebit in kaart en checken we uw algehele mondgezondheid. Maak gebruik van de onderstaande button om direct een afspraak te maken voor een periodieke controle.

Wat komt er tijdens de periodieke controle aan bod?

Tijdens de periodieke controle nemen we uw gebit onder de loep, zodat we eventuele problemen (vroegtijdig) aan het licht kunnen brengen. De hoofdfocus ligt op het detecteren van gaatjes, maar we letten bijvoorbeeld ook op de conditie van uw tandvlees. Mocht het nodig zijn, dan maken we aanvullend foto’s om de staat van uw gebit nog beter te kunnen beoordelen.

Tarieven periodieke controle

De tarieven voor een periodieke controle zijn afhankelijk van de situatie van uw gebit. Worden er geen gebitsproblemen vastgesteld? Dan vallen de kosten logischerwijs lager uit dan wanneer er een aanvullende behandeling nodig is. Algemene tarieven voor de tandheelkunde worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Meer informatie over de kosten vindt u op onze pagina met tarieven.

Veelgestelde vragen over de periodieke controle

We krijgen regelmatig dezelfde vragen over hoe een periodieke controle bij PureDent in zijn werk gaat. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een periodieke controle?

Bij tandartspraktijk PureDent in Rotterdam raden we aan om elk halfjaar een controleafspraak in te plannen. Dit geeft ons de gelegenheid om eventuele gebitsproblemen vroegtijdig aan het licht te brengen en hierop te anticiperen.

Hoelang duurt de periodieke controle?

De duur van de controle hangt grotendeels af van de staat van uw gebit. We kunnen dan ook geen vaste tijdsduur noemen, maar gemiddeld genomen duurt een controleafspraak zo’n 10 tot 20 minuten.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de periodieke controle?

Periodieke controles worden tot het 18e levensjaar voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u 18 jaar of ouder? Dan verschilt dit per zorgverzekeraar. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij als u erachter wilt komen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Waarom is de periodieke controle zo belangrijk?

De periodieke controle heeft als doel om mogelijke gebitsproblemen vroegtijdig te signaleren. Bovendien kunnen afwijkingen aan uw gebit soms een indicatie zijn voor algemene gezondheidsproblemen. Niet alleen voor uw gebit is de periodieke controle dus raadzaam: uw hele algemene gezondheid heeft er baat bij.

Bang voor de periodieke controle?

Belemmert uw tandartsangst u om een afspraak te maken voor de periodieke controle? We kunnen u geruststellen: tandartspraktijk PureDent in Rotterdam is gespecialiseerd angsttandarts. We leggen alle werkzaamheden rustig uit en hebben altijd geduld en oprechte interesse in u. De tandarts herkent signalen van paniek of angst en pauzeert in zo’n geval de controle direct. Bovendien maken we gebruik van de nieuwste technieken in de tandheelkunde, waardoor de periodieke controle pijnloos verloopt.

Afspraak maken bij tandartspraktijk PureDent in Rotterdam

Meer informatie nodig over hoe periodieke controles bij ons in zijn werk gaan of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op via 010 – 466 01 61 of maak gebruik van de onderstaande groene knop. Wij van Tandartspraktijk PureDent in Rotterdam heten u van harte welkom.