Angsttandarts Rotterdam

Bij PureDent in Rotterdam helpen we u graag als u angst heeft voor de tandarts. Onze tandartspraktijk in Rotterdam heeft een gespecialiseerde angsttandarts die u op een unieke en persoonlijke manier begeleidt.

Waar komt tandartsangst vandaan?

Nederland telt veel mensen die angst hebben voor een tandartsbehandeling. Daar zijn verschillende redenen voor, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor de pijn of het geluid van de boor, claustrofobisch zijn, prikangst hebben, nare verhalen hebben gehoord, zich schamen voor hun tanden of omdat er toch al niks meer te redden valt aan hun gebit.

Ook zijn er veel mensen die een slechte ervaring hebben of zich overgeleverd voelen aan de tandarts. Vaak zijn onbegrip, hoge werkdruk en slechte communicatie door de behandelaar redenen waarom een behandeling niet succesvol verloopt. Patiënten voelen zich niet serieus genomen of schamen zich. Hierdoor wordt de angst groter, waardoor zij uiteindelijk niet meer naar de tandarts gaan en de gebitsproblemen groter worden. Een verwaarloosd gebit veroorzaakt niet alleen ongemak of pijn, maar kan ook gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen en je sociale contacten.

Angsttandarts PureDent
Bel 010 466 0161

Stadhoudersweg 4B
3039CA Rotterdam

Openingstijden

Maandag: 12:30-18:30 uur
Dinsdag: 07:30-13:30 uur
Woensdag: 12:30-18:30 uur
Donderdag: 07:30-13:30 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Hulp om je tandarts angst te verminderen

Herken jij je in een van deze situaties? Wij kunnen je helpen om je angst te verminderen of beheersbaar te maken. Tandartspraktijk PureDent in Rotterdam is gespecialiseerd angsttandarts en we zijn er goed in om mensen met (extreme) angst voor de tandarts op een unieke, persoonlijke manier te begeleiden.

Hoe erg je ook denkt dat het met je gebit is gesteld, ook voor jou is er een oplossing. Je hoeft je niet schamen of bang te zijn dat we je bekritiseren, over je oordelen of betuttelend toespreken. We hebben al veel gezien en nemen elke patiënt serieus. We zijn juist blij dat je de stap hebt genomen om te komen. Om angst voor de tandarts te voorkomen, bieden we onder meer yogasessies aan.

“Voor het eerst in mijn leven, zie ik niet meer op tegen een tandartsbezoek”

“Zelfs de ruimte ziet er leuk uit, niet dat steriele, onpersoonlijke wit”

“Ik voelde me hier meteen op mijn gemak”

“Zo kan het bij een tandarts dus ook zijn”

Aanpak van het onderliggende probleem

Een narcosebehandeling of lachgas kan in sommige gevallen effectief zijn bij tandartsangst. Maar vaak is er sprake van een onderliggend probleem dat de oorzaak is voor de angst. Een narcosebehandeling pakt dit probleem echter niet aan, waardoor je angstig blijft. Bij Tandartspraktijk PureDent in Rotterdam proberen we te achterhalen wat er speelt en waar de angst vandaan komt. We zijn niet opgeleid tot psycholoog, maar benaderen het probleem vanuit een praktische zienswijze en bieden een luisterend oor. Met oprechte interesse luisteren we naar jouw verhaal.

Al bijna mijn hele leven durfde ik niet vrijuit te lachen. Ik hield uit schaamte altijd mijn hand voor mijn mond. De laatste jaren begon ik me hier steeds meer aan te ergeren en heb ik toch de stap gezet naar de tandarts. PureDent heeft me van mijn tandartsangst afgeholpen en de behandelingen waren altijd pijnloos. Na al die jaren durf ik mijn glimlach weer te laten zien!

Marcia uit Rotterdam-Noord 

Controle en inspraak

Uniek aan onze werkwijze is dat jij de controle blijft behouden. Er gebeurt niets dat jij niet wilt. We bespreken op voorhand het behandelplan met je en tijdens de behandeling vertellen we wat we doen. We observeren je goed en letten op lichaamstaal. Zelfs subtiele signalen van angst vangen we op en reageren we proactief op. Van ons hoef je geen autoritaire houding te vrezen, maar kun je rekenen op open communicatie en overleg. Jij hebt bovendien inspraak in je behandeling; als het even te veel wordt, nemen we een kleine pauze.

Maak een afspraak bij PureDent: gespecialiseerd angsttandarts in Rotterdam

Angsttandarts PureDent in Rotterdam is er om je te helpen met je tandartsangst, zodat je met een stralend gebit en vol zelfvertrouwen naar buiten kunt stappen. We staan open voor alle vragen. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek op 010 466 0161.